torsdag 13 oktober 2011

Kort om böcker

Fredrik Sjöberg recenserar Ulf Lundells nya roman i SvD: "'Allt är i rörelse' är ett fynd för alla som dricker mellan en och tre flaskor vin om dagen". Hoppsan!

Bonnierförlagen startar nytt i och med förlaget Mix med målgruppen 17-27 år. Förlaget ska satsa på "crossoverlitteratur" men jag tycker det verkar som hederlig YA-litteratur, eller? Så här säger Titti Persson, senior redaktör på Mix:

”Vi hoppas på att kunna minska glappet som vi upplever finns mellan ”vuxenböcker” och ”ungdomsböcker” och detta är också en typ av utgivning vi ser ökar stort i USA. Men där handlar crossover mycket om barn- och ungdomsböcker som även vuxna läser. Vi vill komma in från andra hållet. Åldern 17-27 ser vi mer som en mental ålder än en faktisk”.

Intressant hur som haver! Och jupp, jag skulle vilja jobba där ungefär hur mycket som helst.

Årets boktipsare ska utses och denna någon får ett helt tokigt bra pris. Alla kan nominera och alla kan bli nominerade! Ska finura på vem jag tycker ska vinna.

Och för alla med en inneboende litteraturkritiker finns nu booked.nu.

Det var allt!

Tjingeling!

2 kommentarer:

  1. Ha ha, jag läste den recensionen av Ulf Lundells senaste. Tycker den var hur kul som helst :)

    SvaraRadera
  2. Just det, det var Emma som lämnade en kommentar nyss...Vilken Eva fick du burken av? Finns ju så många att välja bland...

    SvaraRadera